Randiga maränger

randiga maränger

Randiga maränger

Idag visar jag ett kul kalastips: randiga maränger! Baka marängerna till partyt med USA-tema, eller Frankrike-tema om du vill ha färgerna, vit, röd och blå! Testa andra fina färger, gör regnbågsmaränger, pastellrandiga maränger osv. Receptet på maränger är riktigt bra! De blir lite sega och smaskiga inuti. Grundreceptet på maränger kommer från en av mina favoritkokböcker Manuela Kjeilen “Just Sweet”.

randiga maränger

 

Randiga maränger

Tricket med att få marängerna randiga är att dra strängar med gelefärg på insidan av spritsstruten!

randiga maränger

Grund recept på maränger (från Passion for baking)

Ingredienser:

7 äggvitor
5 dl socker
smak ex. hallon, smultron, vanilj, tuttifrutti osv (IcaMaxi)

hushållsfärg i geleform (Panduro)

 Verktyg: Hushållsmaskin eller elvisp, pensel, rund tyll och spritspåse

randiga maränger

Maränger – Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en värmetålig skål.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Sätt skålen över det kokande vattnet.
  3. Vispa för hand i 4 minuter, eller tills sockret har lösts sig.
  4. Häll blandningen i en hushållsassistent och vispa i ca 7 minuter tills skålen inte längre känns varm. (häll i några droppar smak i marängsmeten under vispning.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  6. Lägg i en rund tyll i spritspåsen, klipp av toppen på påsen.
  7. Tag en pensel, doppa i hushållsgelefärgen och dra ett streck från tyllen upp till kanten av påsen. Dra önskad mängd streck.

randiga maränger

  • Fyll påsen med marängsmeten och börja spritsa.
  • Tryck till, och lätta på handen för att få fina toppar!

randiga maränger

  • Grädda i ugnen i ca 1 timme på 100 grader. Stäng därefter av ugnen och låt dem stå kvar i ugnen i minst en timme till!

randiga maränger

Njut av dina sega, goda maränger! Dekorera cupcakes, tårtor, glassen…

Lycka till! /Katarina

Written By
More from Katarina

Regnbågsmaränger som gåbortpresent

Regnbågsmaränger som gåbortpresent Till Enhörningskalaset bakade vi regnbågsmaränger till tårtan! Det är...
Läs Mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.